Wat leuk je te ontmoeten! 

Mijn naam is Laura Christianen-Brans (1970) en ik ben holistisch leefstijlcoach.

Een gezonde leefstijl is erg belangrijk, maar niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend. Zo wilde ik in mijn jeugd alles ontdekken, en van een gezonde leefstijl was toen nog geen sprake. Ik at te veel, bewoog te weinig, rookte en legde door mijn perfectionisme de lat voor mezelf altijd erg hoog. Daardoor zat ik niet lekker in mijn vel en daarom besloot ik rond mijn twintigste om hier wat aan te gaan doen. Ik ben destijds veel afgevallen door gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Kort daarna ben ik gestopt met roken, want ik raakte steeds meer overtuigd van het belang van een gezonde leefstijl. De uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’ spreekt me dan ook zeker aan.

Mijn gezonde leefstijl bleef ik steeds verder optimaliseren en ik ging heel bewust werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Psychologie, filosofie en spiritualiteit, verschillende vormen van lichaamswerk, meditatie, veel boeken lezen….. ik bleef leren, ontdekken en groeien. Naast alle opleidingen en cursussen is het ‘gewone’ alledaagse leven mijn belangrijkste leerschool geweest, door de vele uitdagingen die ik op mijn pad kreeg. Deze hebben me gevormd tot de persoon die ik nu ben en inmiddels kan ik zeggen: “ik mag er zijn”.

Dat is vroeger wel eens anders geweest, want door mijn hoogsensitiviteit voelde ik me vaak ‘anders’ en soms ook onbegrepen. Door hier op een andere manier naar te kijken en hier anders mee om te gaan, ervaar ik dit tegenwoordig niet zozeer meer als een last, maar juist als een bijzondere kracht, die ik zeker ook bij het coachen, goed kan inzetten.

Het blijvend veranderen van mijn leefstijl heeft me veel goeds gebracht en ik gun het iedereen, om zich energiek, vitaal, gezond en gelukkig te voelen. Omdat ik van nature makkelijk verbinding maak en al van jongs af aan merkte, dat mensen graag hun verhaal bij mij kwijt wilden, kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik hier iets mee wilde doen. Ik wist alleen niet precies wat, tot ik de HBO-opleiding tot holistisch leefstijlcoach voorbij zag komen. Toen wist ik: ‘dit is het’ en vielen alle puzzelstukjes op hun plek. De opleiding (aan de Academie voor Holistisch Coachen in Bilthoven) sprak me zo aan, omdat ik altijd al graag iets voor anderen wil betekenen. Ik vind het fijn om mensen te inspireren en enthousiasmeren en dat geldt zeker voor degenen die willen werken aan een gezonde leefstijl. Als ervaringsdeskundige met een groot empathisch vermogen deed ik dat al, maar nu heb ik als afgestudeerd leefstijlcoach de nodige kennis en kunde in huis om mensen op een professionele manier te begeleiden.

Na zo’n 30 jaar in loondienst te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om een nieuwe weg in te slaan. Ik heb mijn baan opgezegd om mijn hart te volgen en volledig te gaan voor mijn eigen praktijk, zodat ik met passie kan doen wat mij veel voldoening geeft. 

Wil jij ook vanuit je hart gaan leven en ben je benieuwd of ik voor jou iets kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. Je bent van harte welkom bij Laura’s Leefstijlcoaching. Ik kijk ernaar uit, om jou te ontmoeten.